Продължете към съдържанието

Най-добър бинокъл за 2018 – Opticron Imagic BGA VHD

 • от
най-добър бинокъл за 2018

Най-добър бинокъл за 2018 г.

Тази година наградата е за моделът на Оптикрон Imagic BGA VHD. Номинацията е направена от престижният сайт Best Birding Binoculars.

Ето и кратък превод на аргументите на автора :

„Като цяло, бих описал бинокъла Opticron Imagic 8×42 като отличен бинокъл за ежедневно ползване, тъй като отговаря на всякакви изисквания, няма никакви сериозни слабости и се представя изключително добре в почти всякакви ситуации при наблюдение на птици“. Това казва авторът на класацията от Best Birding Binoculars.

Материалът му продължава така:

Качеството на изображението е един от най-важните критерии, на което отдавам особена тежест в класацията за най-добър бинокъл за наблюдение на птици. Изработен в Япония, Opticron Imagic е с оптика от най-високото ниво, което може да желаете. В резултат, светлочувствителността и цветопредаването на изображението са превъзходни. Това е важно не само за удоволствието при наблюдение, но и за способността за правилното разпознаване на птиците.

Opticron Imagic ползва превъзходна оптика, за която бихте платили много по-висока цена за т.нар. „алфа бинокли“. Ясно е, че за да постигне тази ниска цена е било необходимо да се направи компромис с някои детайли, но смятам че те са незначителни. Смятам, че всички важни детайли са изработени отлично и моделът заслужава номинацията.

 

Основни характеристики:

 • Изработен в Япония
 • Водоустойчив
 • Покрития:
  • BaK-4 призми
  • Цялостно многослойно покритие
  • ED покритие на лещите
  • Фазова корекция
  • Покритие “Оазис” с 64 слоя разработка на Оптикрон
  • Диелектрично покритие, което увеличава отразяването на паразитната светлина до 99%.
 • Широчина на полето: 126 м при 1000м отстояние
 • Близък фокус: 2м
 • Разстояние до зеницата: 22 мм

Пълното ревю на модела може да видите тук (на англ.).

 

Още ревюта:

Bo Beolens – Fatbirder

„Оптично, този бинокъл е много добър за цената си, особено сравнен с водещите марки на пазара. Ползвам две от най-добрите марки и този модел се доближава до тях значително при буквално два пъти по-ниска цена. При променлива светлина, бинокълът предава реалните цветове и предлага кристално и светло изображение. Още повече, че фокусиращото колело е много бързо и лесно се префокусира. Бях особено впечатлен от близкия фокус.“

„Цялостна оценка – напълно си заслужава допълнителната инвестиция ако преминавате от бинокъл в по-нисък клас. Нещо повече, този модел е достатъчно близко до наистина скъпите модели, за да ви накара да се замислите дали плащате повече за марката отколкото за качеството.”

Целия материал може да видите тук.

 

Paul Brewster

(мениджър в магазин за оптика с 35 години опит)

Тест на модела Imagic BGA VHD 8.5х50

„Първите ми впечатления бяха колко изключително светъл и остър е образът. За мен бинокълът е добър колкото модели, които струват два пъти повече. Фокусирането става изключително бързо и само с 1.25 оборота се префокусира от близко до безкрайност. Основното ми притеснение е свързано с малката широчина на полето, с която съм свикнал при моделите 8х42, но след час ползване, това бе едвам забележимо. Близкият фокус от 3.5м не е идеален за пеперуди и други насекоми и това трябва да бъде взето в предвид ако решите да преминавате към модел с 50мм диаметър на окуляра.

При едно от пътуванията ми, светлината беше лоша и бинокъла се представя впечатляващо. Светлосилата е най-отличителния белег на този модел. Дори и при условия на влошена видимост, все още имах остро изображение при добра светлина.  

Качеството на изработката е отлично и такова каквото бих очаквал от Оптикрон, особено след като моделът е направен в Япония. Покритието създава приятно усещане за допир и държане с добър захват. Фокусиращото колело се движи гладко и подвожните капачки на окулярите изглеждат задраво закрепени в трите си позиции. „

VHD версията се справя с отличителни качества без това да е най-високата цена.

Целия материал може да видите тук.

 

Вижте тук повече за модела и как да го поръчате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *