Skip to content

Просто неделя, време за почивка

  • by

Беше една от онези недели, в които не ти се захваща с никаква работа 🙂 Все пак обаче не исках да легна и да бездействам. Докато пиех сутрешното си кафенце реших да направя няколко снимки на синигерите, които се хранят на хранилка в двора.

DSC09696

След това, реших, че най-доброто, което можех да направя беше да си взема бинокъла и да се разходя до близкия парк в с. Рударци. Това беше едно от най-добрите решения, които съм взимал напоследък 😛 За около час успях да видя 20 вида птици. По-интересните от тях бяха два беловежди дрозда, над 30 планински чинки, малки пъстри кълвачи и точно когато си мислех, че съм видял всичко се появи и една сива сврачка. Вид, който е привързан към откритите пространства и не е много обичайно да се види насред село.

Кучето ми също бе доволно от разходката 🙂 Горката няма щастието да бъде разхождана често, но затова пък тича по цял ден на двора.

Понеже бях да вълна птици реших след разходката да допълня блаженството на неделята и да си сготвя едно пиленце с картофки 😉 … ммм
Май отдавна не съм имал такава неделя 😉 В забързаното ежедневие съм забравил да обръщам внимание на малките неща наоколо 😉
Д.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *